Snotneuzen en snottebellen

Dikke groene snottebellen, op moment dat de zomer echt voor bij is, staan deze groene rakkers klaar om het over te nemen van de plakkerige ijsneuzen en wit-door-zonnebrand neuzen. Waar voorheen je nog je schouders ophaalde: “goed, hebben we dat virus ook maar gehad, nog 634 te gaan”, is het in Corona tijd toch anders.

Ik moet eerlijk zeggen, dat ik een simpel verkoudheidsvirus ook verafschuwde, want waarom zou peuterlief een doekje pakken, als je je mouw altijd binnen handbereik hebt? Dat groene spul kun je ook heerlijk balletjes van draaien en ze schieten zo fijn. Maar dan een niesbui, dat je denkt, zat dit allemaal in jou? Waar komt het vandaan?!  Alsof het een poedertje is, die in aanraking met zuurstof explosief in volume toe neemt.

Maar goed, eerlijk is eerlijk, snot heeft nut, het gooit de virusdeeltjes naar buiten en neemt alles mee wat niet in een lichaam hoort, maar ook de besmettelijke deeltjes. En hier zit nu in deze tijd het probleem. Corona, of te wel Covid-19 is heel besmettelijk en hoewel menigeen het niet eens is over de daadwerkelijk uitwerking van dit virus, neem ik geen enkel risico en dat wordt ook door de school van mijn kinderen gewaardeerd. Meerdere beslisbomen hebben al de revue gepasseerd, maar met een beetje gezond verstand, kun je als ouder ook wel de beslissing nemen of het verstandig is om je kind naar school te laten gaan of niet, dacht ik…

Zo ook afgelopen dinsdag. Mijn oudste ging naar school, ik heb hem echt gezond en wel afgeleverd. Om 14 uur kwam de zwembus weer van het schoolzwemmen aan en toen had hij een verstopte neus, waarop ik nog denk: ”hij wordt toch niet verk……” Want deze week staat vol deadlines, wil mij toch wel een beetje bewijzen bij mijn nieuwe opdrachtgever, allerlei plannen om te gaan doen deze week en…. Ik ben zondag jarig. Dus een thuisquarantaine zit ik echt niet op te wachten. Snel beslisboom gecheckt en gelukkig, de beslisboom zegt, dat ik mijn kind gewoon naar school mag. Hij ging die middag nog met een vriendje spelen. Om 16.30 haalde ik hem op en de moeder van het vriendje zegt nog: ”hij niest en hoest wat af zeg! Ik vind het niet erg hoor, van mij mocht hij gewoon blijven spelen.” En ik kreeg het ook wat benauwder, want ja, het riedeltje met de opdrachtgever ging weer door mijn hoofd.

Thuis lekker eten en ineens stortte mijn lieve schat in en zegt heel zielig: “mama, ik heb het zo kkkkoud”. Kom lekker douchen, pyjama aan en dan onder een dekentje op de bank. Hij gloeide wel, maar dat kon nog van het douchen zijn. En als de duvel er mee speelt, thermometer op hol geslagen. Eerste meting 42.6. Dat lijkt mij sterk. Papa getest, die had 38.7, maar die voelde zich toch echt niet ziek. Deze thermometer weg, die klopt niet. Toch nog een andere gevonden en daar verscheen 39.4, juist mijn ventje heeft officieel koorts. En nu die beslisboom weer…. Dat de oudste thuis moest blijven dat is feit, want ik breng geen zieke kinderen naar school. Maar dan met de jongste? Mag die wel? Als een volwassene verkouden is met koorts, moet die thuis blijven tot de uitslag van een Corona binnen is. Maar hoe zit dat dan met kinderen, want die worden niet getest? Het is allemaal wel erg onduidelijk. Wij hebben besloten om dan maar met zijn allen thuis te blijven, totdat iedereen snottebellen- en koortsvrij is. De kinderen snotteren lekker door op de bank, papa en mama proberen tussendoor nog wat werk te doen en wonderbaarlijk gaat dat hartstikke goed. Geen gehaast s ochtends naar school, geen wekker die om 6.45 afgaat. Die thuisquarantaine bevalt wel voor een paar dagen. Maar maandag gaan we echt weer naar school.

Geen reactie's

Geef een reactie