Make Your Time Special

Diensten

Waarom is het dragen van je kindje in een draagdoek zo fijn? Behalve dat het praktisch is, is het ook goed voor de ontwikkeling van je baby. Iedere pasgeborene heeft “huidhonger”. Een baby wil niets liever dan op de borst van zijn of haar moeder zijn. Dit voelt fijn en vertrouwd, net als toen de baby nog warm bij mama in de baarmoeder zat. Steeds meer medische en wetenschappelijke onderzoeken wijzen uit, dat het buidelen van pasgeboren en premature kindjes een positieve invloed heeft op de niet alleen de geestelijke, maar ook op de lichamelijke ontwikkeling.

Wist dat je dat baby’s die regelmatig worden gedragen, minder huilen?

Naast het voldoen aan de huidhonger, geeft het dragen van een kindje ook voordelen bij reflux en krampjes. Het klepje van de slokdarm naar de maag, werkt bij een baby nog niet, zoals bij een volwassene.  De maaginhoud van de baby kan eenvoudig terugstromen de slokdarm in, als een kindje plat ligt.

Ook stimuleer je lichaamsfuncties zoals temperatuur, hartslag en ademhaling, als je kindje draagt. Wist je dat jouw lichaam zo vernuftig in elkaar zit, dat jouw lichaam je aanpast naar de lichamelijke toestand van je kindje? Als je kindje een te lage temperatuur heeft, leg je kindje dan op je huid. Jouw lichaam zal instinctief opwarmen tot jouw kindje op temperatuur is. Huid-op-huid contact geeft je kindje rust, steun en bevordert de hechting tussen jou en je kindje.

Een draagdoek geeft een ouder de ruimte om te gaan en staan waar hij/zij wil en de baby zit, waar het liefst is.  Op deze manier kan je kindje op zijn/haar eigen tempo de wereld ontdekken. Mocht het te veel worden, dan krijgt je baby lekker tegen je aan en valt heerlijk tevreden in slaap.  Let op, hiermee bedoel ik niet, dat je kindje met het gezichtje van je af draagt.

Make Your Time Special

Type consults

 Zoveel mensen, zoveel wensen, daarom bied ik verschillende consulten aan, ik heb de gemiddeld gevraagde consulten op een rijtje gezet. Zie hieronder voor het aanbod en de tarieven. Bel of mail mij, als je je keuze hebt gemaakt. Na het doorspreken, wat precies je wensen zijn met betrekking tot het consult, leg ik uit wat de mogelijkheden zijn. Vervolgens maken we een afspraak en krijg voorafgaand een email met een korte vragenlijst. Vragen zoals, naam van kindje en je verwachtingen.

Ik heb meerdere soorten doeken in bezit, je hoeft dus geen doek in bezit te hebben.  Ik adviseer je om eventueel een tweede consult op een andere datum te boeken, als je meerdere doeken/knopen wilt proberen.

Het is bij mogelijk om 7 dagen per week een consult te boeken, ook in de avonduren. In een straal van 7 kilometer om mijn huis, reken ik geen reiskosten. Daarbuiten € 0,30 per kilometer. Eventuele parkeerkosten zijn wel voor rekening voor de boeker. Ik ben aan het werk, dus ik verwacht een rookvrije omgeving. Daarnaast zou ik het prettig vinden als huisdieren apart worden gehouden, zodat ik na ieder consult mijn spullen niet hoef te reinigen.

Deelname aan mijn consulten zijn geheel op eigen risico, ik ben niet verantwoordelijk voor eventuele schade ontstaan tijdens een consult of schade die is ontstaan na het consult, al dan niet door foutief gebruik en niet  opvolgen van adviezen.

waarom dragen

Pasconsult ergonomische dragers

Bij een pasconsult gaan wij samen diverse dragers of te wel ssc’s uit proberen. Wat past wel of juist niet bij je. We gaan in vogelvlucht door de mogelijkheden.

 

Kosten: € 35,00 uur. Mocht je met meerdere personen deelnemen, neem dan contact op.

Kort knoopconsult

Je bent al bekend met een knoop, echter zit deze toch niet naar je zin. Ik kijk met je mee en geef je advies waar nodig. Gewoon wat extra tricks en tips. Dit consult duurt maximaal een uur.

 

Kosten € 17,50 voor het eerste half uur, daarna € 7,50 per  kwartier extra.

Knoopconsult

Bij een knoopconsult zal ik je één knoop leren, dit kan met zowel een rekbare of een geweven doek. Dit kan met een doek van mij of met je eigen doek. Als de tijd het toelaat, dan kunnen we je kindje ook in de doek knopen. Per knoop kun je uitgaan van ongeveer 1,5 uur.
Heb je nog geen eigen doek, dan mag je een doek naar keuze een week kosteloos gebruiken. Ik vraag wel een borg.

 

Kosten: € 35,00 per uur.

Duoconsult

Samen met je partner of vriendin gaan we aan de slag met één knoop. Jullie mogen diverse doeken/dragers proberen. Als de tijd het toelaat, dan kunnen we jullie kindje ook in de doek knopen. We zijn maximaal 2 uur bezig.
Heb je nog geen eigen doek, dan mag je een doek naar keuze een week kosteloos gebruiken. Ik vraag wel een borg.

 

Kosten: € 40,00 per uur, daarna € 10,00 per kwartier extra

Dragen met een beperking:

Ik krijg bijna wekelijks vragen voorover dragen met een spreidbroek, dragen met lichamelijke beperking  van zowel drager als kind, denk aan uitval of verminderde kracht in ledematen, down syndroom, enz. Deze consulten zijn erg intensief en vragen wellicht een andere aanpak, dan een regulier consult. Vermeld dit duidelijk van te voren en overleg vooraf met je specialist of behandelaar, wat zijn/haar advies hierin is.
Ik heb op mijn draagpop een campspreider, zodat er ook geoefend kan worden.

Zoals je boven leest wordt er veel tijd (en geld) besteed om ons beroep zo goed mogelijk uit te oefenen.
Een consult is dus niet alleen 1 of 1,5 uur knopen oefenen. Wij kijken met je mee en geven adviezen en eventueel “huiswerk”. Wij zijn pas tevreden, als jij dat bent. Mijn doel van een consult is, om samen met jou te kijken wat het beste bij jou en je kindje past.

Als ik mijn cliënten vraag, wat ze van het consult vonden, dan krijg ik regelmatig het antwoord: ik zou willen dat ik dit eerder had gedaan!

ontgroening, draagconsult, postnataal
Graag weten wanneer de volgende mogelijkheid voor een consult is? Neem dan contact met mij op 

Make Your Time Special

Waarom consult

Veel (jonge) ouders willen graag een kindje bij hun dragen en gaan op zoek. Op internet is van alles te vinden, echter aan een consult via een draagdoekconsulente wordt niet snel gedacht. Terwijl een consulente deze ouders snel en op een veilige manier verder kan helpen. Een doek of drager is snel aangeschaft, op youtube staan eindeloos filmpjes hoe je het kindje op je lichaam krijgt. Maar wist je, dat niet ieder filmpje veilig of correct is? Een consulente heeft veel ervaring, helpt je op een veilige manier knopen, kijkt met je mee en kun je altijd benaderen mocht je nog vragen hebben.

In 2008 de Vereniging van Draagdoekconsulenten opgericht. Deze vereniging stelt hoge eisen aan haar leden. Er wordt van ons verwacht, buiten het behalen van de diverse certificaten, wij ons ook regelmatig bijscholen. Bijscholen is vereist om lid te blijven van de vereniging. Een aantal keer per jaar zijn er scholingsdagen met uitéénlopende onderwerpen. Hoe ga je om met premature kindjes of kindjes in een spreidbroek? Wil je meer informatie, kijk dan op de website, draagdoekconsulenten.nl

Ook worden met een aantal collega-draagconsulenten meetings georganiseerd en wordt kennis met elkaar gedeeld. Iedere bijeenkomst nemen wij een knoop of drager onder de loep, en stellen wij de vraag; Wat kan beter of anders? Zijn er wellicht nieuwe ontwikkelingen op draaggebied? Van deze meetings worden notulen gemaakt en conclusies gedeeld.

newborn, pasgeborene, draagdoek

Daarnaast helpen wij elkaar met probleemstellingen, hoe ga je om met een kindje die hypermobiel is of wellicht is de ouder hypermobiel? Wat als de ouder gewrichtsklachten heeft, zoals reuma? Heeft de ouder een smal postuur of de ouder juist heel lang? Wij overleggen met elkaar wat de opties zijn en eventueel lenen wij bij elkaar de dragers, als we deze zelf niet in bezit hebben.

Inmiddels heeft ook de eerste conferentie plaatsgevonden in Antwerpen. Op 24 en 25 april 2015 zijn vele Nederlandse consulenten afgereisd naar Antwerpen om diverse seminars en workshops bij te wonen. Onderwerpen zoals buidelen, bekkenproblemen bij vrouwen, hechting bij kinderen, huid-op-huidcontact, heupdysplasie, knopen met spreidbroekjes waren slechts een aantal onderwerpen van deze 2 intensieve, maar vooral interessante dagen.

Voordeel voor de ouder:

Naast dat dragen heerlijk is voor je kindje, ook voor jou als ouder kan het praktisch. Een kindje op één arm dragen is belastend voor jouw lichaam, met je kindje in een draagdoek wordt het gewicht gelijkmatig verdeeld over jouw lichaam. Met je kindje in een draagdoek of drager kun je gewoon stofzuigen, dweilen, en andere licht huishoudelijke klusjes doen.

Of wat dacht je van al die buggy’s op een drukke braderie of evenement, er is niet doorheen te komen, je kindje ziet alleen maar billen en zit ook nog op sigarethoogte. Op jouw buik of rug zit hij/zij veilig en ziet ook nog alles.

Nog niet overtuigd? 🙂 Ik kan er uren over vertellen, laat ik dat maar niet doen. Ervaar het zelf!  Kom gerust langs op één van de inloopochtenden. Wil je mij 1-op-1, boek dan een consult.

Meer informatie?