Hacks

Vaak zie je posts voorbij komen met een drager met een “hack” maar wat is een “hack”?

Een hack is een aanpassing aan een drager, waardoor een drager functioneler wordt of beter past. Maar…. een dikke maar…. een hack is vaak een handeling, die niet altijd door de fabrikant is aanbevolen.

Het filmpje hieronder is een voorbeeld, van een Hack. . De Zeitgeist is gemaakt op gebruik met gekruiste schouderbanden op de rug. Volgen de handleiding lopen de banden vanuit het rugpand, direct over de schouder van de ouder, op de rug gekruist en dan weer vast geklikt.

Deze dame laat zien, hoe je een betere ondersteuning kan geven aan het nekje door de banden onder de oksel door te laten lopen. Ik heb een kanttekening bij deze manier. Een drager wordt gemaakt en getest, zoals de handleiding wordt mee geleverd. Een drager op andere manier gebruiken kan consequenties hebben voor slijtage aan de drager. Ook komt er een andere druk te staan op de naden, wellicht op naden, die niet gestikt zijn om gewicht te dragen en door een hack dat wel moet gaan doen. Bedenk dat je geen recht hebt op garantie, mochten er naden loskomen, of scheuren.

en hack kan helpen om een drager beter pasbaar te maken, maar overleg altijd of deze hack door de fabrikant wordt ondersteund. Ik ken voorbeelden van hacks op de Bondolino van Hoppediz en de Trendsetters van Isara, waarvan de fabrikanten aangaven dat bepaalde hacks prima kunnen, echter zullen zij het niet opnemen in het instructieboekje. Mocht je een bepaalde hack tegenkomen, en wil je die toepassen, overleg dan met een consulent of dit een veilige manier is.

Als een ouder bij mij komt mbt het bijgevoegde filmpje van de Zeitgeist, zouden ze van mij een negatief advies krijgen. Kijk dan liever naar een drager die wel past en al wil je op deze manier dragen, zijn er dragers die ontwikkeld zijn op deze manier van dragen, zoals de MyKay van ByKay en de LennyHybrid van Lennylamb.

 

Vragen? Laat het weten.

View this post on Instagram

Zeitgeist hack ⠀ Zeitgeist baby selen fra @artipoppe er ret populær – og jeg forstår det godt👌🏼 Den er udført med sans for detaljen, og selv knapperne er smukke ✨ ⠀ Her viser jeg et hack, hvor du tager skulderstropperne under armen og over den modsatte skulder. Det kan hjælpe dig til at sikre frie luftveje til din lille baby og god støtte hele vejen op ad barnets rygsøjle. Tricket kan bruges på rigtig mange forskellige mærker seler. Hvis du kigger forbi til bæreselehjælp i morgen, viser jeg dig det gerne der også ✌🏻 ⠀ #bærevejleder #slyngevejleder #nyfødt #lur #lurtid #udpåturaldrigsur #leo #bæresele #bomuld #viklebarn #carryallthetoddlers #iwillallwayscarryyou #jegbærerdigaltid #valby #københavn #grønttorvet #bomuld #artipoppe #tovejsstrækvikle #barsel #barselslivet #zeitgeisthack #fastvikle #zeitgeist #artipoppe

A post shared by Bærevejleder i KBH Nanna Vium (@baerbushka) on

 

Geen reactie's

Geef een reactie