Thuiswerkouder

Thuiswerkouder

Ik ben thuiswerkouder, ook voordat Covid-19 ons landje binnen denderde. Naast draagconsulente ben ik ook ondernemer. Of eigenlijk ik ben ZZP-er, ik heb een fijn bedrijf, die andere ondernemers ondersteund. Ik heb leuke opdrachtgevers, allemaal kleine bedrijven, waarbij ik ze help om nieuwe klanten te zoeken. De afwisseling draagconsulent/adviseur is supertof!

Ik had al het voorrecht om vanuit huis mijn werk te doen, mijn tijden zelf in te delen naar de behoefte van de kinderen en hoe heerlijk is deze balans. Ik heb geen stress meer om mijn kinderen op tijd af te leveren of op te halen bij de opvang en dan nog in de file te staan naar het werk. Ik breng mijn kinderen op de fiets naar school/opvang en fiets vervolgens weer “naar het werk”. Mijn man hoeft zich nergens zorgen om te maken, want ik ben altijd thuis, als er wat is. En die gedachte neemt hij soms wel heel letterlijk… dat blijkt nu wel….

En toen kwam het Covid-virus …..Vreselijke berichten, zoveel mensen ziek, mensen die overlijden. Ik krijg de bibbers, als ik aan mijn schoonouders denk, want ja, zij vallen in die risicogroep. Vrijdag 13 maart ook besloten, dat de kinderen maar alleen video-bellen met opa en oma en niet meer langs gaan. En daar viel mijn maandag als werkdag weg….. Mijn man zei nog heel stoer, maar ja kan toch wel wat doen als Bryan thuis is. Euh ja, maar bellen zit er niet in en dat doe ik veel voor mijn werk, weet je nog? En dat bellen gaat al helemaal niet meer vanuit mijn werkruimte, want Bryan loopt rond zonder toezicht. Bellen terwijl Bryan lekker op de iPad zit gaat ook niet. , want ik heb ook nog 2 valkparkieten, die zich enorm aangesproken voelen, als ik praat door de telefoon. Want het bazinnetje heeft het toch tegen ons (genaamd Nacho en Elsa) ? En Nacho en Elsa praten graag terug, en valkparkieten \praat is gillen, fluiten en roepen. Zoals mijn ene opdrachtgever af en toe zegt: “It really sounds you are living in the jungle” ;’)

Zondagmiddag kwam het appje van de gastouder, voor ieders gezondheid, gaat ze 2 weken dicht……. 2 Weken dicht……. Ik snap het hoor, echt…. Maar lichte paniek sloeg wel toe….. Net een nieuwe opdrachtgever binnen gehaald en nu dit…. Ik ga die deadline nooit halen….  Gelukkig zei mijn man uiterst begripvol :”ik mag de komende 3 weken thuiswerken, dan moet het toch wel lukken?” Weet je het zeker? Thuiswerken met kinderen is echt verre van ideaal, ze willen aandacht, drinken, eten, ze roepen altijd, als je ergens midden in zit. Onderwerpen die echt veel belangrijker zijn, dan het werk van papa: “ik ben KLAAAHAAAR!!” “Waarmee?” roept mijn man verbaasd terug. En ik gniffel, want ik weet allang wat de onze telg is gaan doen…. En ik hoor mijn man zeggen: “maar ik dit echt even afmaken” Terwijl onze telg terug roept als een grammofoon plaat die op repeat staat : “ik ben KLAAAHAAAR, ik ben KLAAAHAAAR!!”

Toen kwam het nieuws afgelopen zondag, alle scholen gaan dicht. Dat had op zich wel verwacht, maar 3 weken…..  en mijn man zegt nog steeds heel stoer, zonder na te denken over de consequenties: “maar ik werk toch de komende 3 weken thuis, dan kan ik toch opletten? Dan kan jij gewoon werken….” En ik denk alleen maar ”schat je hebt geen idee wat je zegt….”

Daar kwam maandag en de werkjes van school, en werk, en deadlines en …. Kinderen die het superleuk vinden dat papa vandaag alweer thuis is en uiteraard alleen maar zijn aandacht willen of elkaar aandacht wat uitloopt op ruzie, schreeuwen en slaan en papa alleen maar roept: “jongens, papa moet gewoon werken hoor….” Ik voel mij als moeder enorm verantwoordelijk om de lieve vrede te bewaren. Ik had 2 uurtjes afwisselend gewerkt en ben met de jongens lekker naar buiten gegaan met het idee: ”dat gaan we morgen anders doen”….  We maken een schema voor de kinderen en manlief en ik afgesproken dat ik in de ochtend werk en de middag voor de kinderen ben en voor hem geld uiteraard andersom. Ja, in theorie klinkt dat ideaal……

Op Facebook zie ik ook driftig werkende kinderen, die hun schoolwerk erg serieus nemen. Hier worden de werkjes wel gedaan, maar verder zijn we hier “Team Trampolien” en “Team Ontkiem”, want we zijn ook lekker aan de gang met groentezaadjes.

Dinsdag met frisse moed aan de slag. Schema gemaakt en de oudste ging echt leuk aan de slag. De jongste was serieus met zijn Duplo. Perfect, mama gaat aan het werk en laat de oudste bij papa aan tafel achter…. Hoe het verder gaat? Binnenkort het vervolg….

 

Hoe gaat dat bij jullie?

Fotocredits voor de dame genoemd in de foto.

 

 

 

Geen reactie's

Geef een reactie