Kind und Jugend – dag 1

Kind und Jugend is de Europese kindervakbeurs in de leeftijd van 0-4 jaar. Hier vind je de laatste ontwikkelingen van alles wat maar met deze leeftijd te maken heeft. Van kinderwagens, tot bedjes, van speelgoed tot drinkbekers en ja….. ook heel veel dingen, waarvan ik niet eens wist dat er een markt voor was. Maar goed, ik had maar 2 dagen, dus met een planning op zak, vertrok ik donderdagochtend richting Keulen.

Mijn missie: halfbuckle Toddler dragers en daarnaast welke innovatieve draagzakken en materialen die onmisbaar zijn in mijn werk als consulent. Dit jaar stonden er 154 bedrijven die draagdoeken of draagzakken maken, onmogelijk om die in 4 dagen, laat staan in 2 dagen te bezoeken. Ruim 30 merken stonden er op mijn lijstje om te bezoeken. Onderweg nog een collega Marloes de Graaf van Ik neem je mee opgepikt, want samen rijden is een stuk gezelliger.

Na 3 rondjes Köln Messe te rijden om de ingang van de garage te vinden, waren we eindelijk op de beurs. Marloes en ik besloten om samen op te trekken, en eventueel een eigen weg te gaan, mocht de interesse bij een ander liggen.

We begonnen ons bezoek bij Mamalila, Mamalila maakt hoogwaardige draagjassen, die tevens een mooie pasvorm hebben en van prachtige materialen en trendy kleuren. Zij hebben nu een draagregenjas ontwikkeld, die ademt, prettig aanvoelt en ook nog mooi staat.

 

Onze volgende stop was bij Buzzidil uit Oostenrijk. Buzzidil heeft een Toddler Halfbuckle, die zeer fijn draagt. Geschikt vanaf maat 86 tot 122, dit is een zeer geschikte optie waar ik naar op zoek ben. Buzzidil heeft tevens een draagzak ontwikkeld, die van Fullbuckle kan worden aangepast naar een Halfbuckle, de BuzziTai genoemd. Hier een instructiefilmpje https://youtu.be/fGzCAXuJeTM

 

 

 

Niet op mijn lijstje, maar we liepen er toevallig langs, kwamen we bij Contours uit de USA. Ze maken van origine wandelwagens en zijn sinds 2 jaar ook draagzakken gaan maken. Het materiaal voelt soepel, toch lijken zij enigszins geïnspireerd te zijn door de verkeerde.  Nieuw is dat zij ook een halfbuckle en een AIR versie hebben uitgebracht. Voor mij geen merk om toe te voegen aan mijn assortiment, gezien er nog te veel punten zijn aan de draagzak, die niet aan mijn eisen voldoen, zoals de armpjes vrij kunnen bewegen, verstelbaar zitje, etc.

 

Een stuk verder stond een Zwitsers merk MiaMily, die zich vooral richt op de trendy ouder en ook gemak voor de  ouder, waarin mijn optiek de ondersteuning en comfort van het kindje totaal wordt vergeten.  Heel trots vertelde de ontwerper dat ze een draagzak samen met Dolce & Gabbana hebben uitgebracht inclusief Leoprint, een verwisselbaar printje voor het rugpand, veel bergruimte, voor je telefoon, sleutels, luier, portemonnee, etc en laten we vooral de berenoortjes niet vergeten. Voor € 450 is deze voor jou!  Ik laat hem even aan mij voorbij gaan.

 

 

Wij vervolgden onze wandeltocht en kwamen langs Chiara van Wear Me uit Italië. Chiara had ik dit jaar al op de Negenmaandenbeurs ontmoet. Zij heeft een heerlijk wollen draagjas ontwikkeld, maar ook knuffelbare draagtruien en een ware glitterdraagjas!

 

 

 

En toen kwamen bij het enthousiaste team van Neko Slings. Neko heb ik vorig jaar al ontmoet op de Kind und Jugend en een aantal schattige poppendragers over laten vliegen. Maar ook van de dragers was ik al enthousiast. Alle dragers zitten gewoon fijn, hebben prachtige stoffen en designs. Nog leuker dat ze ook bezig zijn met het ontwikkelen van een draagjas en ik direct één aankreeg om mijn feedback te geven. De jas zat erg fijn, was soepel en comfortabel. Voor het rugdragen, ging de rits extra hoog en sloot af met een kraagje. Bij mijn andere draagjassen komt het wel eens voor dat de drukkers losschieten en je met een blote rug loopt. Neko heeft hier goed over nagedacht. Ik ben benieuwd naar het definitieve ontwerp van de draagjas.

 

Snel vervolgden we onze reis naar Didymos. Didymos heeft een nieuwe draagzak ontwikkeld de DidySnap. Een draagzak, die je zowel onder de billen van je kindje kunt vastklikken als aan het rugpand. Er is echt over de details nagedacht, aan de schouderbanden zit een padding, dat je kunt opschuiven voor extra comfort. Zoals Anna zelf omschreef, voor borst voedende moeders kan het vervelend zijn als de schouderbanden in je borst snijden/drukken, dan schuif deze padding op de snijdende plek.

Ook hebben ze een stof uitgebracht in wafelpatroon, ik vond de stof wat stug en niet prettig aanvoelen, als een hardgedroogde handdoek.

 

Om de hoek stond toch wel één van mijn favoriete merken, al is het omdat de vrouw achter Isara zo ontzettend lief is. Monica is altijd enthousiast en neemt de tijd om je te woord te staan. Ze heeft een halfbuckle ontwikkeld, en halfbuckle fan zoals ik ben, heb ik deze direct getest. Monica heeft voor deze halfbuckle een verkleinsysteem bedacht. De onderkant van het rugpand is vastgemaakt aan de tailleband, doormiddel van het klittenband op de juiste plaats te plakken, groeit de knie-tot-knie ondersteuning mee. In de tailleband is een label bevestigd, wanneer je waar plakt. De stof van de drager voelt heel prettig aan, spant fijn aan en draagt zeer comfortabel.

Ook zijn er nieuwe effen kleuren beschikbaar

 

En toen was het al 16.30 uur en moesten we opschieten, want we waren uitgenodigd voor een diner bij Hoppediz. Ook daar werden diverse nieuwe designs en artikelen getoond, zoals vernieuwde heuptasjes en fleecepakjes in bio-katoen.

Wat een innoverende dag, zoveel gezien, en ja, mijn wensen lijstje is wel aangevuld. Snel volgt dag 2!

 

Geen reactie's

Geef een reactie