Welke drager past bij mij? 

Deze vraag zie ik regelmatig voorbij komen op Facebookpagina’s, zoals Draagpraat, Draagadvies van de VDC en vast nog veel meer pagina’s. De vraag: Ik zoek een leuke drager, die lang mee gaat, leuk printje heeft en het liefst betaalbaar. Direct reageren lieve moeders met hun ervaringen. De merken, zoals de Tula, Bondolino, Kokadi zijn ronduit favoriet, dan wel met babyinsert of niet.  Want hun kindje zat ook zo fijn in die drager. Toch zou ik de vraag voor willen zijn.

Je bent zwanger of bevallen en je wilt je kindje graag bij je dragen, want dit is toch het heerlijkste wat er bestaat. Je gaat op zoek naar de mogelijkheden. ​Praktijk voorbeeld: Alle bekende, grote winkelmerken ben je in je zwangerschap gemiddeld 3 keer binnen geweest, met en zonder man, met je (schoon)moeder en je vriendinnen.  Je hebt iedere pagina op internet gelezen met alle testen. Deze kleine moet het beste van het beste. Je hebt je ingelezen over diverse matrasjes, die er zijn, want je kleintje moet zo comfortabel en veilig mogelijk liggen. Kinderwagens zijn getest over de oefenbaan, wat loopt fijn voor zowel jou als je je man?  Iedere vierkante centimeter van de babywinkels heb je in de afgelopen maanden wel gezien, jij kent nog beter de weg, dan de gemiddelde medewerkster.

Waarom wordt er zo weinig tijd besteed aan de aanschaf van een drager? Tuurlijk, de keuze is enorm, er zijn zoveel merken, mogelijkheden, kleuren, materialen. Eigenlijk is er teveel keuze. Daarom is het fijn om af te gaan op ervaringen van anderen. Toch is de aanschaf van een drager zo persoonlijk. Ik vergelijk het altijd met de aanschaf van een auto, wat de één een heerlijke auto vindt, vindt de ander juist vreselijk. Er zijn auto’s met leuke printjes en accessoires, maar de koppeling zit toch echt te dichtbij, waardoor het rijden op lange afstand oncomfortabel is. Dat is dus ook met een drager.

De drager kan er zo leuk uit zien, maar niet geschikt voor jouw lichaam of nog belangrijker, de lichaam van jouw kindje, dit doet af aan het draagplezier. Zo ben ik geen voorstander van inserts. Degene die ik tot nu toe heb mogen testen, ben ik niet enthousiast over.  Een insert is warm, geeft geen voldoende ondersteuning aan je kindje, en wordt vaak verkeerd gebruikt.

Er wordt vaak gesproken over leeftijden en gewicht van de kindjes, want zo presenteren merken hun maten ook. ​Toch adviseer ik te kijken naar kledingmaten. De meeste dragers zijn geschikt vanaf maat 68. Er zijn een paar dragers die voor kleinere kindjes geschikt zijn. ​ Twijfel je ook met de vraag, welke drager bij je past, ga dan eens langs bij een inloopochtend van een draagconsulente bij jou in de buurt. Je kunt daar dragers voelen en passen, (meestal) zonder kosten. Hier kun je al een voorselectie maken, welke drager bij je past. Hoe vaak ik niet hoor: oooh, als ik dat had geweten! Wil je echt een weloverwogen keuze maken, boek dan een pasconsult. In dit uurtje maak je kennis met de diverse merken, een draagconsulent kijkt met je mee, welke drager geschikt is voor jou en je kindje. Zo leer je het maximale te halen uit je drager en zul je nog lang draagplezier hebben.

Welke draagzak

Geen reactie's

Geef een reactie